-
Hétvégi vásárlás adományozással
Vasárnapig tart az év legnagyobb élelmiszergyűjtő akciója a Magyar Élelmiszerbank Egyesület szervezésében. Az ország 154 településén 365 áruházban összesen 6500 önkéntes gyűjti majd az adományokat. Székesfehérváron nyolc helyszínen, a kasszák melletti gyűjtőpontokon az Élelmiszerbank zöld mellényt viselő önkéntesei köszönettel fogadják a hűtést nem igénylő, tartós élelmiszereket, édességeket.
2024.11.16. -
Nemzeti konzultáció a magyar érdekek mentén – részvételre kérik a lakosságot
A válságok korában élünk, egymás után vagy egymással egyidőben jelennek meg súlyos konfliktusok a világban. Ilyen helyzetben fontos a gazdasági semlegesség, valamint az, hogy egyetértési pontokat alakítsunk ki és közösen döntsünk a céljainkról – hívták fel a figyelmet Vargha Tamás és Törő Gábor országgyűlési képviselők közös székesfehérvári sajtótájékoztatójukon. A honatyák a nemzeti konzultáción való részvételre kérték a lakosságot.
2024.11.15. -
A Magyar Jelnyelv Napja
A magyar jelnyelvről és a magyar jelnyelv használatáról szóló 2009. évi CXXV. törvényt november 9-én fogadták el. E törvény megszületésének jelentőségét elismerve, e nap emlékére november 9. a magyar jelnyelv napja 2017 óta, a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének kezdeményezése nyomán.
2024.11.09. -
Nemzeti gyásznap
November 4-én, a nemzeti gyásznapon, az 1956-os forradalom és szabadságharc elfojtásának, a szovjet csapatok egykori bevonulásának 68. évfordulóján országszerte megemlékeznek a forradalom áldozatairól. November 4-én, hétfőn 18.30-kor néma mécsesgyújtás és megemlékezés lesz az Országalmánál. A Nemzeti Gyásznapon az 1956-os forradalom és szabadságharc mártírjaira emlékezik Székesfehérvár.
2024.11.04.
Élelmiszeripar: a bor- és pálinkakészítés a leginkább fejlődő ágazat
A bor- és pálinkakészítés a leginkább fejlődő élelmiszeripari ágazat Magyarországon - közölte az agrárminiszter egy könyvbemutatón. Gráf József elmondta: a pálinkák ismertségének növelésére a korábbi 10 millió helyett 50 millió forintot fordít az idén az Agrármarketing Centrum. A magyar pálinkák közül már hat eredetvédett, köztük a Szatmári szilva vagy a Kecskeméti barack, és nemrégiben megkapta az elismerést az Újfehértói meggypálinka is.
2007.10.16. 08:34 |
A bor- és pálinkakészítés a leginkább fejlődő élelmiszeripari ágazat Magyarországon - közölte az agrárminiszter egy könyvbemutatón. Gráf József elmondta: a pálinkák ismertségének növelésére a korábbi 10 millió helyett 50 millió forintot fordít az idén az Agrármarketing Centrum. A magyar pálinkák közül már hat eredetvédett, köztük a Szatmári szilva vagy a Kecskeméti barack, és nemrégiben megkapta az elismerést az Újfehértói meggypálinka is.