-
Tojásfestő Maraton
Az egyik legnépszerűbb kézműves program minden évben a Tojásfestő Maraton, melyet a Fehérvári Kézművesek Egyesülete szervez. Április 12-én, szombaton 10.00 és 18.00 óra között szeretettel várnak minden érdeklődőt, aki megismerkedne a tojásfestés régi és legújabb technikáival.
2025.04.08. -
Erasmus+ program - Spanyol és olasz vendégek a Hermannban
Harmadik alkalommal pályázott az Erasmus+ programra a Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium. A fehérvári pedagógusok és diákok vasárnap érkeztek haza egyhetes spanyolországi tanulmányútjukról, ezen a héten pedig olasz és spanyol vendégeknek mutatják be az intézményben folyó munkát és ismertetik meg őket Székesfehérvár nevezetességeivel.
2025.04.08. -
Egyensúlyok vagy rendezettség?
Egyensúlyok és vagy mesterséges rendezettség? címmel április 9-én szerdán 17 órakor Dr. Major Gyöngyi közgazdász, a Kortárs Női Reflexiók Fórumának elnöke, a VEAB Képzőművészet, Művészetelmélet és Design Munkabizottság alelnöke tart előadást a Tarsoly Egyesület közösségi terében a mesterséges intelligenciáról.
2025.04.07. -
Vitaversenyt hirdettek
Raoul Wallenberg Emberség Háza Egyesület vita versenyt hirdetett 14-18 éves diákok számára. A versenyt május 23-án 10 órától rendezik meg a Városi Levéltár és Kutatóintézetben.
2025.04.07.
Étterem a konyhában – új lakásétterem nyílt Székesfehérváron

A konyha a vendégségek vagy családi együttlétek központi helyszíne, ott születnek a legjobb ötletek és ott folynak a legjobb beszélgetések.
Székesfehérvár legújabb lakásétterme, a Kossuth utcai Séf 921 is ilyen, mintha egy amerikai konyhás otthonba érkeznénk. Spekker Krisztián séfnek, és párjának, Péntek Eszter Ildikónak éppen ez a koncepciója: családias, baráti hangulatú, egész estés gasztroélményt szeretnének adni a vendégeiknek.
A hagyományos éttermekkel ellentétben itt mindenkinek egyszerre és ugyanazt szolgálják fel a házigazdák, akikkel közben beszélgetni is lehet, vagy akár az asztaltól felállva a tálalások utolsó simításába be is segíthetünk a séfnek.
Spekker Krisztián elmondta, hetente változtatják négyfogásos menüjüket, amihez elsősorban helyi termelőktől szerzik be az alapanyagokat, így a szezonalitás garantált. "A legegyszerűbb étel is, ha minőségi alapanyagokból készítjük, sokkal többet ad nekünk." – fogalmazta meg filozófiáját a séf.
Bár a lakáséttermeket a kilencvenes évek kubai élelmiszerhiányos időszaka és Fidel Castro tiltásai hozták létre, 2008-tól kikerült az illegalitásból, és néhány év alatt igazi gasztrotrend lett a kényszer szülte kubai leleményből.
Székesfehérváron sem az első Spekker Krisztiánék étterme, de a Belvárosban most először jelent meg ez a vendéglátási forma – mondta el Lehrner Zsolt alpolgármester, a Belváros önkormányzati képviselője, aki örömét fejezte ki, hogy körzete és egyben egész Székesfehérvár egy minőségi gasztronómiai színtérrel és egyen egy új közösségi térrel bővül.