-
Fehérvár Szalon 2024.
A Szent István Király Múzeum Országzászló téri épületében nyílt meg pénteken a Fehérvár Szalon 2024 – képző-, ipar- és fotóművészeti kiállítás. Az eseményen három alkotó - Bauer István, Mounier Noémi Klára és Ujházi Péter – pályamunkáit díjazta a zsűri.
2024.09.13. -
Lukács László utolsó könyve
Kettős ünnepnek ad otthont szeptember 16-án 17 órától a Városháza Díszterme, ahol bemutatják a tavaly év végén elhunyt Prof. Dr. Lukács László utolsó könyvét, valamint 50 éves munkásságának elismeréseként köszöntik dr. Demeter Zsófia egykori múzeumigazgatót is.
2024.09.13. -
Öt éves a Csoóri Társaság
Jubileumi eseményt tartott a Csoóri Sándor Társaság, amelyet öt évvel ezelőtt azért hoztak létre, hogy megőrizze, gondozza, valamint közkinccsé tegye a Csoóri életmű hagyatékát. Az esten a Sebő Együttes műsorát hallgathatták meg az érdeklődők.
2024.09.13. -
Aranyat érő beszélgetések
Folytatódott az Aranyat érő beszélgetések programsorozat. Bokros Judit vendégeiként Sztanó Hédi film és televíziós rendező, néptáncművész, valamint Székely Levente nagykövet, népzenész eddigi életútját és mindennapjait ismerhették meg az érdeklődők.
2024.09.13.
Fehérvári Kolbásztöltő Fesztivál - idén február 25-én lesz a Jancsárkertben
Február 25–én, szombaton lesz a IV. Fehérvári Kolbásztöltő Fesztivál a Jancsákertben. Illusztris kolbásztöltők is asztalhoz állnak: sportolók, települések csapatai, újságírók, média csapatok is. Több mint 400 kg húst töltenek be és ebből mintegy négyszáz méter kolbász tekeredik majd.
2017.01.31. 08:26 |
Február 25–én, szombaton lesz a IV. Fehérvári Kolbásztöltő Fesztivál a Jancsákertben. Illusztris kolbásztöltők is asztalhoz állnak: sportolók, települések csapatai, újságírók, média csapatok is. Több mint 400 kg húst töltenek be és ebből mintegy négyszáz méter kolbász tekeredik majd.
A nevezési díj idén sem változott, 6000 Ft/csapat, amiért a csapatok 5 kg darált kolbászhúst és 1 kg kenyeret kapnak. (Az ezen felüli húst a helyszínen üzemelő FÖ-MO húsboltból is meg lehet venni, előre jelezve a mennyiséget). A nevezési díjon felül az induló csapatoknak kell gondoskodniuk az összes fűszerről, a feldolgozáshoz szükséges valamennyi eszközről (bél, kolbásztöltő, keverőedény, kések, vágódeszka) valamint az elfogyasztáshoz szükséges kedvenc savanyúságról, mustárról, tormáról. (A bél, a fűszerek és ízesítők, savanyúságok a helyszínen, a nyitva tartó piacon is megvásárolhatók.)
A szervezők biztosítják a munkaasztalt, melyeknél kényelmesen 5-6 főfér el és sütési lehetőséget is biztosítanak. Lehetőség lesz arra is, hogy a megtöltött és felcímkézett kolbászokat füstölésre a helyszínen átadják.