-
Március és április 2024
A norvégok elleni győzelemmel avatta fel az Alba Arénát a magyar jégkorong válogatott, Fehérvár vehette át a leggyorsabban fejlődő városnak járó Településindex-díjat, megújultak a pergolák, sétányok és 6000 tő új rózsát ültettek el a Rózsa ligetben, tovább bővül a helyijáratos buszhálózat és Áldozatsegítő Központ nyílt a városban - többek között erről is beszámolhattunk márciusban és áprilisban.
2024.12.28. -
Online is kiváltható a parkolóbérlet
A 2025-re szóló lakossági parkolóbérleteket online is ki lehet váltani, személyesen 2025 január 2-től a Városgondnokság Szent Vendel utcai ügyfélszolgálatán. A lakossági egész évre szóló parkolóbérlet az első járműre 7300 Ft-ba kerül, a második autóra 12200 Ft. Januártól 90 percre emelkedik az ingyenes parkolási lehetőség a Fehérvári parkolókártyával (NFC kártya).
2024.12.28. -
Székesfehérvár 2024.
Közösen köszönthettük a 2024-es évet a városi Szilveszteren és közösen ehettük meg idén január elsején is a szerencsehozó lencsét Fehérváron. Beszámoltunk arról, hogy több mint 35 ezren látták a Munkácsy kiállítást, 75 éves születésnapját ünnepelte az Alba Regia Táncegyesület, a Fehérvári Kézművesek Egyesülete vehette át 2024-ben a „Pro Cultura Albae Regiae” díjat és Magyar Kupát a Fehérvár AV19.
2024.12.27. -
Szilveszterre buli, újévre lencse
Jó barátok, jó kedv és jó zene – a fehérvári belvárosban mindez adott lesz az óév végén: december 31-én, kedden este nyolckor kezdődik a Fehérvári Szilveszter a Zichy-színpadnál, ahol fellép Hamvai PG, Kátai Jr., DJ Ernő Piaf és a Discover Band. Újév napján pedig a hagyományos Szerencsehozó lencse rendezvény várja majd a fehérváriakat a Palotai kapu téren.
2024.12.27.
Fehérvári séfnek szurkolhatunk a Global Chefs Challenge világdöntőjében
Adamek Balázs több éve vezeti a Diófa Vendéglő konyháját, emellett folyamatosan keresi a kihívásokat. Murányi Mercédesz két éve került a szakmába, a 67 Étterem és Bistro konyháján dolgozik.
A magyar delegáció július 10-én kedden érkezett meg a World Association of Chefs Societes (WorldChefs) kuala lumpuri kongresszusára. A csapattal van Adamek Balázsék trénere, a fehérvári 67 étterem séfje, Volenter István is.
Helyi idő szerint péntek reggel 7.15-kor - magyar idő szerint 01.15-kor - kezdte meg Adamek Balázs séf és Murányi Mercédesz commis a versenyzést, melynek keretén belül 5 órájuk volt arra, hogy elkészítsék 4 fogásos fine dining menüjüket.
A menüt a megadott kötelező alapanyagokra építették fel és hónapokon át gyakoroltak. 5 óra alatt készíteniük kellett egy vegetáriánus előételt, egy meleg előételt, egy főételt és egy desszertet és ezeket feltálalni a rendelkezésre álló idő alatt. Kötelező alapanyagként többek között Kaluga Queen kaviárt, Sterling fehér halibutot, holland borjú karajt és két különböző Dilmah teát is fel kellett használniuk. A meleg előételükben marinált fehér spárga, tápiókagyöngy, zellerravioli és kaviár is szerepelt, a vegetáriánus előétel citrusos halibu halfilé volt tengeri salátával, rizottó ropogóssal, karfiolpürével és halszósszal, a főétel borjú karaj volt ördögszekér gombával, kápiapaprikával rétegezett borjúnyelvvel, sült répával és töltött céklával, a desszert pedig csokoládéból, calamansiból és teából állt.
Az eredmények a szombat esti gálavacsorán derülnek ki, és adják át a díjakat a világ minden pontjáról kongresszusra érkezett közel 2000 fő delegált előtt.