-
Idén is lesz Boglárka-túra
A hagyományokhoz hűen idén is megrendezik a Boglárka-napi lepketúrát a székesfehérvári Demkóhegy környékén. Augusztus 3-án, szombaton reggel 8 órakor lesz a találkozó a Borszéki utcai vasúti átkelőnél, a gólyafészek alatt.
2024.07.28. -
Szépkorúak Anna bálja
A július nem múlhat el Anna-napi bál nélkül: a „Nem csak a 20 éveseké a világ” Nyugdíjasklub idén már huszadik alkalommal rendezte meg hagyományos zenés-táncos nosztalgia-délutánját a Felsővárosi Közösségi Házban. Az esemény sztárfellépője Mészáros János Elek volt, és díszvendégként Horváth Évát, az 1977-es füredi Anna-bál szépét köszöntötték.
2024.07.28. -
Érik a vadszeder
Augusztusban már a gyógynövények mellett elkezdhetjük a termések gyűjtését is. Az augusztus 4-i kiránduláson a vitaminokkal, ásványi anyagokkal teli vadszedret gyűjtjhetjük majd, amivel erősíteni tudjuk az immunrendszerünket.
2024.07.27. -
Animóka a Felsővárosban
Animóka címmel szerveznek művésztábort augusztus 26-30-a között a Felsővárosi Alkotóházban és annak kertjében. A napközis tábor a 9-16 éves korosztálynak ajánlják, jelentkezni és a részvételi díjat befizetni július 31-ig lehet.
2024.07.27.
Fehérvári séfnek szurkolhatunk a Global Chefs Challenge világdöntőjében
Adamek Balázs több éve vezeti a Diófa Vendéglő konyháját, emellett folyamatosan keresi a kihívásokat. Murányi Mercédesz két éve került a szakmába, a 67 Étterem és Bistro konyháján dolgozik.
A magyar delegáció július 10-én kedden érkezett meg a World Association of Chefs Societes (WorldChefs) kuala lumpuri kongresszusára. A csapattal van Adamek Balázsék trénere, a fehérvári 67 étterem séfje, Volenter István is.
Helyi idő szerint péntek reggel 7.15-kor - magyar idő szerint 01.15-kor - kezdte meg Adamek Balázs séf és Murányi Mercédesz commis a versenyzést, melynek keretén belül 5 órájuk volt arra, hogy elkészítsék 4 fogásos fine dining menüjüket.
A menüt a megadott kötelező alapanyagokra építették fel és hónapokon át gyakoroltak. 5 óra alatt készíteniük kellett egy vegetáriánus előételt, egy meleg előételt, egy főételt és egy desszertet és ezeket feltálalni a rendelkezésre álló idő alatt. Kötelező alapanyagként többek között Kaluga Queen kaviárt, Sterling fehér halibutot, holland borjú karajt és két különböző Dilmah teát is fel kellett használniuk. A meleg előételükben marinált fehér spárga, tápiókagyöngy, zellerravioli és kaviár is szerepelt, a vegetáriánus előétel citrusos halibu halfilé volt tengeri salátával, rizottó ropogóssal, karfiolpürével és halszósszal, a főétel borjú karaj volt ördögszekér gombával, kápiapaprikával rétegezett borjúnyelvvel, sült répával és töltött céklával, a desszert pedig csokoládéból, calamansiból és teából állt.
Az eredmények a szombat esti gálavacsorán derülnek ki, és adják át a díjakat a világ minden pontjáról kongresszusra érkezett közel 2000 fő delegált előtt.