-
Idén is lesz Boglárka-túra
A hagyományokhoz hűen idén is megrendezik a Boglárka-napi lepketúrát a székesfehérvári Demkóhegy környékén. Augusztus 3-án, szombaton reggel 8 órakor lesz a találkozó a Borszéki utcai vasúti átkelőnél, a gólyafészek alatt.
2024.07.28. -
Szépkorúak Anna bálja
A július nem múlhat el Anna-napi bál nélkül: a „Nem csak a 20 éveseké a világ” Nyugdíjasklub idén már huszadik alkalommal rendezte meg hagyományos zenés-táncos nosztalgia-délutánját a Felsővárosi Közösségi Házban. Az esemény sztárfellépője Mészáros János Elek volt, és díszvendégként Horváth Évát, az 1977-es füredi Anna-bál szépét köszöntötték.
2024.07.28. -
Érik a vadszeder
Augusztusban már a gyógynövények mellett elkezdhetjük a termések gyűjtését is. Az augusztus 4-i kiránduláson a vitaminokkal, ásványi anyagokkal teli vadszedret gyűjtjhetjük majd, amivel erősíteni tudjuk az immunrendszerünket.
2024.07.27. -
Animóka a Felsővárosban
Animóka címmel szerveznek művésztábort augusztus 26-30-a között a Felsővárosi Alkotóházban és annak kertjében. A napközis tábor a 9-16 éves korosztálynak ajánlják, jelentkezni és a részvételi díjat befizetni július 31-ig lehet.
2024.07.27.
Gasztro-Feszt Pákozdon halászlével játékkal és finom harapnivalókkal
![Gasztro-Feszt Pákozdon halászlével játékkal és finom harapnivalókkal](/_upload/images/news/50447/pakozd01.jpg)
A pákozdi rendezvény vendégei, a kirakodóvásár látogatói biztosak lehetnek abban, hogy a tányérjukra kerülő falatok, a melléjük kortyolt italok, a desszertként fogyasztott lekvárok konzisztenciájukban, összetételükben és érzékszervi hatásaikban tökéletesen egybevágnak a valódi élelmiszerekről alkotott elképzeléseikkel.
A húsok a hagyományos receptúrák alapján, a megadott érlelési idők szerint, valódi füstöléssel és kézi feldolgozással készülnek. A fűszerpaprika csak természetesen szárított és kézzel szedett, a lekvár valódi gyümölcs alapanyagú, a sajt tejből van, a pálinka meg csak kisüsti lehet.
Idén a határon túli történelmi borvidékek mesterei mellett (Heit Lóránd az érmelléki borvidékről, a Zsigmond Pincészet a felvidékiről, a Rozsmán Borászat a muravidékiről, Maurer Oszkár a Szerémségből) azok a termelők is bemutatják kézműves boraikat, akik a régióban hét hektárnál kisebb szőlősben gazdálkodnak.