-
Pop-Up Vásár
Egyedi, textilművészeti alkotásokból válogathatnak és a vállalkozó szelleműek a szövést is kipróbálhatják december 21-én, szombaton 15 órától a Felsővárosi Alkotóházban. A karácsonyi pop-up vásár kínálatában Szabó Anikó, Bokányi Nóra és Módra Bettina sáljai, takarói, szőnyegei, valamint különleges kerámiái kapnak helyet.
2024.12.19. -
Felkészülés a szülésre
Folytatódnak 2025-ben a szülésre felkészítő, ingyenes tanfolyamok a Székesfehérvári Egészségfejlesztési Iroda szervezésében. Az első kurzus január 6-án kezdődik, telefonon vagy e-mailben várják a jelentkezéseket.
2024.12.19. -
Karácsonyi fúvóskoncert
December 22-én, vasárnap 17 órára várja a zeneszerető közönséget karácsonyi koncertjére a Székesfehérvári Fúvószenekar. A belépés ingyenes, de adományokat elfogadnak a zenekar javára.
2024.12.19. -
Összefogás a családokért
Karácsonyi ünnepséget szervezett az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központ szerda délután, ahol zenés műsorral, a karácsonyi időszakot megkönnyítő adományokkal várták a Központ által segített családokat. A gyermekeket a jószándékú felajánlásoknak köszönhetően játékot és édességet is rejtő ajándékcsomagokkal lepték meg.
2024.12.18.
Gasztro-Feszt Pákozdon halászlével játékkal és finom harapnivalókkal
A pákozdi rendezvény vendégei, a kirakodóvásár látogatói biztosak lehetnek abban, hogy a tányérjukra kerülő falatok, a melléjük kortyolt italok, a desszertként fogyasztott lekvárok konzisztenciájukban, összetételükben és érzékszervi hatásaikban tökéletesen egybevágnak a valódi élelmiszerekről alkotott elképzeléseikkel.
A húsok a hagyományos receptúrák alapján, a megadott érlelési idők szerint, valódi füstöléssel és kézi feldolgozással készülnek. A fűszerpaprika csak természetesen szárított és kézzel szedett, a lekvár valódi gyümölcs alapanyagú, a sajt tejből van, a pálinka meg csak kisüsti lehet.
Idén a határon túli történelmi borvidékek mesterei mellett (Heit Lóránd az érmelléki borvidékről, a Zsigmond Pincészet a felvidékiről, a Rozsmán Borászat a muravidékiről, Maurer Oszkár a Szerémségből) azok a termelők is bemutatják kézműves boraikat, akik a régióban hét hektárnál kisebb szőlősben gazdálkodnak.