Illatos dísz, ízes eledel – süssünk együtt mézeskalácsot!

A hozzávalókat összegyúrjuk, pihentetjük, majd nyújtunk, szaggatunk, díszítünk és sütünk, vagy sütünk és díszítünk. Édes, mézes, fahéjas szegfűszeges illat lengi be a konyhát, a házat – már messziről jelezve a belépőnek, hogy itt bizony ünnepre készülnek. Kisült a mézeskalács, amely – amint az ÖKK Podcast legújabb epizódjából kiderül – maga az élet: körforgás, család, egészség, közösség.
2020.12.19. 10:22 |
Illatos dísz, ízes eledel – süssünk együtt mézeskalácsot!

A finom édesség egykor győztes csaták hirdetője, test és lélek gyógyítója, kolostorfalak díszítője, szerelmesek ajándéka volt.

Napjainkban is több úton jár: használati és ajándéktárgyként készül könyv belőle ballagásra, születésnapra, köszönetajándék esküvőre, emléktárgy búcsúra, képeslap karácsonyra, vagy éppen címke borosüvegre Lencsés Margó asztalán.

Szolga Boglárka szerint pedig a kisebb és nagyobb családtagok által közösen készített, az alkotó korát és szeretetét is megjelenítő, magokkal díszített szív, angyal, fenyő, csengettyű alakú mézeskalácsok melegséget visznek minden ajándékozott szívébe, s egészséget a terített asztalra.