Ismét kovászos kenyeret dobnak piacra augusztus 20-tól a pékek

 A hagyományos, manapság mégis újnak számító kovásszal készült kenyeret a Magyar Pékszövetség várhatóan augusztus 20-ától szállítja az üzleteknek. Ilonka Boldizsár, a szervezet elnöke kijelentette, hogy a multinacionális cégekben kapható kenyerek tele vannak különböző adalékanyagokkal, ezért olyan terméket szeretnének biztosítani, amire az embereknek igen nagy igényük van. A búzatermelők és a malomipar is örömmel kapcsolódik be a kovászos kenyér előállításába, így nyer a termelő, a malomipar, a sütőipar és persze a vásárló is.

2005.06.12. 06:25 |

 A hagyományos, manapság mégis újnak számító kovásszal készült kenyeret a Magyar Pékszövetség várhatóan augusztus 20-ától szállítja az üzleteknek. Ilonka Boldizsár, a szervezet elnöke kijelentette, hogy a multinacionális cégekben kapható kenyerek tele vannak különböző adalékanyagokkal, ezért olyan terméket szeretnének biztosítani, amire az embereknek igen nagy igényük van. Ismertetése szerint a búzatermelők és a malomipar is örömmel kapcsolódik be a kovászos kenyér előállításába, így nyer a termelő, a malomipar, a sütőipar és persze a vásárló is.

 A pékek gazdasági helyzetéről a szövetség elnöke szerinte 10-15 százalékos drágításra lenne szükség, hogy az ágazatból élők a "felszínen tudjanak maradni".