-
Fogadóóra a Facebookon
Közlekedést érintő fejlesztésekről, a bővülő buszmenetrendről, a Koronázó tér felújításáról, az uszodáról, a kórház hamarosan elkészülő új épületéről, a Bőrgyár felújításáról és az intermodális központról is kérdezték Székesfehérvár polgármesterét, Cser-Palkovics Andrást keddi Facebookon tartott fogadóóráján.
2024.11.19. -
Újjáalakult a Fehérvári Szenátus
Új tagokkal bővült a Fehérvári Szenátus. A 2024-2029-es önkormányzati ciklusban a polgármester munkáját segítő 11 fős tanácsadó testület kedden tartotta alakuló ülését a Városházán.
2024.11.19. -
Pénteken nyit a Koriliget
Napról napra vastagabb a jég a Zichy ligeti pályán, a nyitásig csak néhány nap van vissza, így szó szerint az utolsó simításokat végzik a Koriligetben.
2024.11.19. -
„Amit kérnek, de mit visznek?”
Folytatódott az idősek életminőségének javítását célzó WellOSyst program. A Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központban Németi Kristóf kiberbiztonsági szakértő tartott előadást az idősödő korosztályt érintő kiberfenyegetettségről.
2024.11.19.
Mi kerül az üvegbe ? - folytatódik a Hétköznapok Akadémiája Mindenkinek
Ínycsiklandozó lekvárral, házi ketchuppal, frissítő citromszörppel folytatódott Hétköznapok Akadémiája Mindenkinek (HAM) Herczog Edit EP-képviselő irodájában. Az első őszi program témája a „Mi került az üvegbe?” volt, amelynek keretében mindenki megkóstolhatta a nyári befőzéseket, sőt a résztvevők tippeket és recepteket is adtak egymásnak.
2013.09.03. 18:08 |
Ínycsiklandozó lekvárral, házi ketchuppal, frissítő citromszörppel folytatódott Hétköznapok Akadémiája Mindenkinek (HAM) Herczog Edit EP-képviselő irodájában. Az első őszi program témája a „Mi került az üvegbe?” volt, amelynek keretében mindenki megkóstolhatta a nyári befőzéseket, sőt a résztvevők tippeket és recepteket is adtak egymásnak.
A lekvárcsodákat vajas kiflivel és házi készítésű citromszörppel lehetett megkóstolni.
Kindl Márta, a programsorozat egyik szervezője elmondta, már tizenkét foglalkozáson vannak túl, és már egy kis közösség is kialakult, akik tavasszal azzal váltak el egymástól, hogy nyáron milyen gyümölcsökből fognak lekvárt befőzni, ezért az őszi első rendezvény témája is eköré épült. „ A kreatív foglalkozások mellett igyekeztünk szeptemberben, októberben, novemberben és decemberben is olyan neves előadókat is meghívni, mint például Siklósi Gyula régészprofesszor, vagy Bujpál Péter középiskolai tanár, aki a hazai gyógynövényeket fogja egy kicsit részletesebben bemutatni.” – emelte ki a szervező, majd hozzátette a tavaszi szezonhoz képest a HAM, keddenként egy órával később 16 órakor kezdődik, mert így azok, akik még dolgoznak, azok is könnyebben ide tudnak érni.
Az idősebbek és a fiatalabbak a mostani rendezvényre elhozták a saját készítésű őszibarack-, ribizli-, alma-, és szilva lekvárjaikat, sőt volt olyan, aki a házi ketchupot és citromszörpöt is hozott. A befőzési tippek és receptcsere mellett jutott idő a nyári élmények megosztására is, és sokan már azt tervezték, hogy melyik karácsonyi süteményhez melyik befőtt illik a legjobban.