-
A hontalan állatokért
A hontalan állatok érdekében fogott össze a Herosz Fehérvári Állatotthona és a Damniczki Cukrászda. Augusztus 16-ig, péntekig fogadják a kutyáknak és macskáknak szánt konzervadományokat a Fő utcai cukrászdában, ahol egy állatvédelmi totó is várja a játékos kedvűeket.
2024.08.07. -
Ejtőernyősök emlékezése
Koszorúzással egybekötött megemlékezést tartottak pénteken a Vásárhelyi úton a pilóták, az ejtőernyősök és az egykori 62. Önálló Ejtőernyős Zászlóalj tiszteletére. A Veterán Repülők és Ejtőernyősök Fejér Megyei Egyesülete a hagyományokat követve, immár 32. alkalommal szervezte meg az eseményt a székesfehérvári Repülős és Ejtőernyős Emlékműnél.
2024.08.02. -
Szenzációs leletek
2023 augusztusában talajradaros vizsgálat előzte meg az akkor induló tervásatást a Nemzeti Emlékhelyen. A kutatás azóta is folyamatosan zajlik a területen.
2024.08.07. -
Jegyvásárlással segíthetünk
Közel két hét telt el az Almássy lakótelepen történt tűz óta, melyben megsérült Kitti, a Fehérvár Enthroners amerikai futball csapat cheerleader formációjának egyik tagja.
2024.08.07.
Mi kerül az üvegbe ? - folytatódik a Hétköznapok Akadémiája Mindenkinek
Ínycsiklandozó lekvárral, házi ketchuppal, frissítő citromszörppel folytatódott Hétköznapok Akadémiája Mindenkinek (HAM) Herczog Edit EP-képviselő irodájában. Az első őszi program témája a „Mi került az üvegbe?” volt, amelynek keretében mindenki megkóstolhatta a nyári befőzéseket, sőt a résztvevők tippeket és recepteket is adtak egymásnak.
2013.09.03. 18:08 |
Ínycsiklandozó lekvárral, házi ketchuppal, frissítő citromszörppel folytatódott Hétköznapok Akadémiája Mindenkinek (HAM) Herczog Edit EP-képviselő irodájában. Az első őszi program témája a „Mi került az üvegbe?” volt, amelynek keretében mindenki megkóstolhatta a nyári befőzéseket, sőt a résztvevők tippeket és recepteket is adtak egymásnak.
A lekvárcsodákat vajas kiflivel és házi készítésű citromszörppel lehetett megkóstolni.
Kindl Márta, a programsorozat egyik szervezője elmondta, már tizenkét foglalkozáson vannak túl, és már egy kis közösség is kialakult, akik tavasszal azzal váltak el egymástól, hogy nyáron milyen gyümölcsökből fognak lekvárt befőzni, ezért az őszi első rendezvény témája is eköré épült. „ A kreatív foglalkozások mellett igyekeztünk szeptemberben, októberben, novemberben és decemberben is olyan neves előadókat is meghívni, mint például Siklósi Gyula régészprofesszor, vagy Bujpál Péter középiskolai tanár, aki a hazai gyógynövényeket fogja egy kicsit részletesebben bemutatni.” – emelte ki a szervező, majd hozzátette a tavaszi szezonhoz képest a HAM, keddenként egy órával később 16 órakor kezdődik, mert így azok, akik még dolgoznak, azok is könnyebben ide tudnak érni.
Az idősebbek és a fiatalabbak a mostani rendezvényre elhozták a saját készítésű őszibarack-, ribizli-, alma-, és szilva lekvárjaikat, sőt volt olyan, aki a házi ketchupot és citromszörpöt is hozott. A befőzési tippek és receptcsere mellett jutott idő a nyári élmények megosztására is, és sokan már azt tervezték, hogy melyik karácsonyi süteményhez melyik befőtt illik a legjobban.