-
Pénteken 16:30-kor nyit
Idén már közel ezer négyzetméterre növelt jégfelülettel és ötven méter hosszú jégfolyosóval, változatlan árakkal, megújult büfével várja a Kori Liget a téli sportok szerelmeseit a Zichy ligetben. November 22-én, pénteken 16:30-kor nyit a Kori Liget. Ezen a délutánon a pálya használata ingyenes lesz és mindenkit egy pohár meleg teával várnak!
2024.11.21. -
Ciszterci Médianapok
Első alkalommal szervezte meg a székesfehérvári Ciszterci Szent István Gimnázium a Ciszterci Médianapokat. A média iránt érdeklődő budai, egri és pécsi ciszteres diákok a kétnapos program során megismerik a Ciszterci Médiacentrum működését, és egy tréninget követően közösen készítik el a csütörtök reggeli napindító műsort, amely november 21-én 07.05 és 08.25 óra között lesz hallható a Mária Rádióban.
2024.11.20. -
„A levegővételt nem szabad abbahagyni!”
„Készültem rá, de nem gondoltam, hogy megérem, végül ez a nap is eljött!” – e szavakat mondta első örömében Kuti Károly, akinek 90. születésnapjára igazi meglepetéssel készült családja. Gyermeke, unokái és távol élő dédunokái várták a mit sem sejtő ünnepeltet a születésnapi tortákkal. Az ünnepi eseményen Deák Lajosné önkormányzati képviselő adta át a miniszterelnök gratuláló levelét és a város ajándékát.
2024.11.20. -
Batyus bál Felsővárosban
Az Alba Regia Táncegyüttes Senior Csoportja idén is megrendezi hagyományos, Katalin-napi batyus bálját. A mulatság november 23-án, szombaton 18.00 órakor kezdődik a Felsővárosi Közösségi Házban.
2024.11.20.
Nápoly, Róma, Székesfehérvár – megnyílt a Krém Pizzéria
A Krém Cukrászda süteményei és fagylaltjai Székesfehérváron és a környéken is évek óta nagy népszerűségnek örvendenek, azonban a cég úgy gondolta, a gasztronómia egy új területén is megpróbál magas minőséget teljesíteni: a Szabadságharcos úti cukrászda mellett pénteken este megnyitották a Krém Pizzériát.
Az igazi olasz ízeket szeretnék megmutatni a fehérváriaknak, ennek érdekében pedig a szakácsok Nápolyból hozták haza a szakmai tudást. Az olasz recept és technika mellett az olasz alapanyagok, valamint a saját, helyben gyúrt tészta is főszerepet kap az étteremben.
Pálmai Zsolt tulajdonos a Krém Pizzéria megnyitóján úgy fogalmazott: „Különleges nap ez a mai, hiszen egy éve született meg ez az ötletünk. A célunk, hogy egy hangulatos, barátságos, családbarát helyet hozzunk létre, ahol minden korosztály jól érzi magát.” A tulajdonos elmondta, a Krém Pizzéria üzletvezetője, Kovács Roland és testvére kiutaztak Nápolyba, ahol hosszú időn keresztül tanulták a pizzakészítés fortélyait. A legnagyobb hangsúlyt így a különleges, saját házi tésztából készült nápolyi és római pizzák kapják, de olasz édességekkel is találkozhatnak a vendégek.
„Mindig örül a lelkem, amikor egy új szolgáltatás nyílik meg, hiszen ez egyben a város értékét is növeli, és lehetőséget ad arra, hogy jó minőségű szolgáltatáshoz jussanak a székesfehérvári polgárok.” – üdvözölte a város közössége nevében a pizzéria megnyitását dr. Cser-Palkovics András polgármester. A városvezető kiemelte: fontos, hogy az emberek találkozzanak, beszélgessenek, feltöltődjenek, ennek pedig jó helyszíne lehet az újonnan nyílt étterem. Mint fogalmazott, a Krém Pizzéria megnyitásával nem csak egy új vendéglátóegységet kapnak a fehérváriak, de tizenkét munkahely is létrejött, ami különösen annak a tekintetében nagy szó, hogy milyen nehéz éveket élt meg a vendéglátás a pandémia, vagy az energiaválság idején.
Dr. Kovács Zsoltné, a városrész önkormányzati képviselője üdvözölte a Krém Pizzéria megnyitását. Ahogy a képviselő fogalmazott, a cég már bizonyított a cukrászdák tekintetében, így a vásárlók bizalommal fordulhatnak a pizzéria felé is.