-
Július 30-án indul a pótfelvételi
Akik a július 24-én nem jutnak be semelyik felsőoktatási intézménybe, július 30. és augusztus 7. között, a pótfelvételi eljárás keretében jelentkezhetnek egyetemre. A pótfelvételin az egyetemek általában önköltséges képzéseket hirdetnek meg, de az elmúlt évek tapasztalatai alapján akár néhány állami ösztöndíjas szakot, férőhelyet is lehet találni.
2024.07.29. -
1100 éve Európában
Az Európai Unió Tanácsának soros elnöksége jegyében 1100 éve Európában, 20 éve az unióban címmel országos kulturális programsorozat indul augusztusban Székesfehérváron. A programsorozat augusztus 10-én kezdődik a Székesfehérvári Királyi Napok programsorozattal együtt.
2024.07.20. -
Sorrendmódosítás a felvételin
Július 10-ig pótolhatták a felsőoktatásba felvételizők a még hiányzó dokumentumaikat az E-felvételi felületén, sorrendmódosításra azonban július 16-ig van még lehetőségük.
2024.07.16. -
Gondosóra program
A Gondosóra egy olyan ingyenes jelzőkészülék, amellyel 65 év feletti honfitársaink egyetlen gombnyomással kérhetnek segítséget. A segítségkéréseket egy 0-24 órás diszpécserszolgálat fogadja. Mostantól elérhető egy olyan új mobiltelefonos alkalmazás, amelyet a Gondosóra használója mellett a hozzátartozói is letölthetnek.
2024.07.12.
Néhány héten belül drágulnak az alapvető élelmiszerek
Néhány héten belül akár 15 százalékkal is megugorhat a baromfihús ára, szerényebb mértékben, de drágulnak a tejtermékek és a kenyér is. A korábban beharangozottnál némileg kisebb mértékben, átlagosan négy és tíz százalék között emelkednek majd az alapélelmiszerek árai. Az élelmiszer-beszállítók semmit sem engednének az általuk tervezett áremelésekből a zárt ajtók mögött zajló ártárgyalásokon. A kereskedők máshogy gondolják: míg a baromfi esetében reálisnak tűnik a 10-15 százalékos emelés is, addig a tejnél és a kenyérnél a beszállítói igényekénél jóval kisebb drágítást tartanak elképzelhetőnek.
2007.01.12. 08:15 |
![](/_user/0/Image/0aGergo/aruhazelelmiszerek2007_01.jpg)
A korábban beharangozottnál némileg kisebb mértékben, átlagosan négy és tíz százalék között emelkednek majd az alapélelmiszerek árai. Az élelmiszer-beszállítók semmit sem engednének az általuk tervezett áremelésekből a zárt ajtók mögött zajló ártárgyalásokon. A kereskedők máshogy gondolják: míg a baromfi esetében reálisnak tűnik a 10-15 százalékos emelés is, addig a tejnél és a kenyérnél a beszállítói igényekénél jóval kisebb drágítást tartanak elképzelhetőnek.
A legnagyobb vita a pékáruról alakult ki: a Pékszövetség 15 százalékos áremelésről beszél, ám a kereskedők ennek a negyedét is sokallják. A Magyar Pékszövetség elnöke szerint a sütödék többsége eldöntheti: árat emel vagy bezárja a boltot. A kereskedelmi láncok képviselői viszont kizártnak tartanak egy ilyen méretű áremelkedést. Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára arra figyelmeztet: a döntést nem a kereskedők, hanem végső soron a vevők hozzák meg. Márpedig a megszorítások után egy olyan árérzékeny termék, mint a kenyér, nehezen képzelhető el, hogy két számjegyű áremelést is tolerálnának. A saját pékséggel nem rendelkező láncoknál korábban 5-8 százalék közé lőtték be azt a határt, amit még elvisel a vásárló.