Fehérvári Szilveszter a Magyar Király előtti téren - szükséges a védettségi

Suékesfehérvár belvárosában december 31-én, pénteken este nyolckor kezdődik a Városi Szilveszter a Zichy-színpadnál, ahol fellép Kátai JR és Dj Zsiráf, a Discover Band és az UFO. A rendezvény csak védettségi igazolvánnyal látogatható, a maszk használata ajánlott, de nem kötelező.
2021.12.31. 08:55 |
Fehérvári Szilveszter a Magyar Király előtti téren - szükséges a védettségi

Nincs veszve semmi, ha valakinek még nincs programja szilveszter éjszakájára: Székesfehérvár idén is jó hangulatú bulit kínál azoknak, akik a belvárosban búcsúztatják az óévet és köszöntik az éjfélkor érkező új esztendőt. Az idei városi szilveszteri mulatságot Kátai JR indítja este nyolckor. A fiatal és tehetséges dj több rendezvényen megmutatta már zenei stílusát, korábbi szilvesztereken is megmutatta már, mire képes. Ezúttal is lendületes, táncoltatós slágerpartival érkezik a Zichy-színpadra.

A Discover Band este tízkor lép a közönség elé. A 2016-ban alakult zenekar célja, hogy a hetvenes-nyolcvanas évek hangulatával ajándékozza meg a közönséget: nemcsak a dalokkal, de a megjelenésükkel is ezt az időszakot idézik. Olyan együttesek, énekesek dalait játsszák, mint például az ABBA, az Ottawan, Eruption, Gloria Gaynor, Donna Summer, de a repertoárban szerepelnek Szűcs Judit és a Neoton slágerei is.

Az UFO együttes éjfél előtt egy fél órával kezd. A trió a kilencvenes évek közepén alakult, gyorsan népszerűek lettek, a legkeresettebb diszkó fellépők közé tartoztak. Szerelemdoktor, Tarzan, Napolaj – csak néhány a slágerek közül. A 2000-es évek elején a csapat feloszlott, majd tíz év után újra összeálltak. Az UFO legnagyobb slágereit újraénekelték és újrahangszerelték, hogy a mai zenei hangzásnak is megfeleljenek a dalok. Az UFO Update napjainkban is az újkori retro bulik egyik kedvenc fellépője, dalaikat a mai napig szívesen játsszák a legnagyobb retro bulikban és a rádiókban is. Az éjfélkor elhangzó Himnusz és a köszöntő után visszatér a Discover Band, fél kettőtől pedig DJ Zsiráf gondoskodik a 2022-es év első nagy bulijának zenéjéről.

Részletes szilveszteri program:
20.00 Kátai JR
22.00 Discover Band
23.25 UFO
23.55 Köszöntő, Himnusz
00.05 Discover Band
01.45–03.00 DJ Zsiráf

Fehérvári színes

  1. A száműzetés öröksége

    Az Olvasóterem a Központi Könyvtár zárva tartása alatt is látogatható, és hétfőtől nem csak a könyvekért, folyóiratokért, hanem a Brazil Nagykövetség fotókiállításáért is érdemes felkeresni a Bartók Béla téren. A Száműzetés öröksége című tárlat olyan a II. világháború alatt Brazíliába menekült európaiakat mutat be, akik kiemelkedőt alkottak Brazíliában a művészetek vagy a tudomány területén.

    2024.07.17.
  2. Csicsergő a Felsővárosban

    A 0–3 éves korosztálynak szól a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ Csicsergő foglalkozása, amely minden hónap harmadik szerdáján hívja a családokat zenés, játékos tornára a Felsővárosi Közösségi Házba. A foglalkozások ára 1200 forint, az alkalmakra előzetesen regisztrálni kell.

    2024.07.17.
  3. Kertlátogatás csütörtökön

    „Nagy örömünkre szolgál, hogy saját magunk által termesztett, egészséges élelmiszer kerülhet az asztalunkra. Gyermekeink láthatják az egész folyamatot, ahogy a magból zöldség, gyümölcs terem.” – vallják a Tündök – Családi kisgazdaság megálmodói, akik július 18-án, csütörtökön kinyitják a kertkaput az érdeklődők előtt.

    2024.07.16.
  4. Sóstó fölött az ég

     A kánikulában is érdemes egy sétát tenni a Sóstó Természetvédelmi Területen, ahol a víz közelsége és a fák is enyhülést adnak a forró nyári napokon. Emellett hirdetnek szervezett túrákat és zajlanak a Vadvasárnapok is.

    2024.07.16.