Több mint 800 állatot gyógyítottak augusztusig a Sóstó Vadvédelmi Központban

Egyre ismertebb a Sóstó Vadvédelmi Központ, ahol idén csúcsot döntött a beérkezett állatok száma. Augusztus elejéig 844 ellátásra szoruló ’pácienst’ fogadtak, ez annyi, mint tavaly egész évben. A különböző fecskékből volt a legtöbb, ám nagyon sok sünnek, denevérnek, rigónak és verébnek is igyekeztek segíteni az állatgyógyítók. Töretlenül népszerűek az ismeretterjesztő rendezvények is – olvasható a központ friss beszámolójában.
2024.08.12. 06:34 |
Több mint 800 állatot gyógyítottak augusztusig a Sóstó Vadvédelmi Központban

A Sóstó Vadvédelmi Központban augusztus 2-án elérték a tavaly év végén jellemző számokat, azaz 82 faj összesen 844 egyede érkezett be a Dunántúl minden pontjáról – annyi, mint tavaly egész évben.

Ez a szám akár az 1.200-at is elérheti ezév végére. A kis betegek a legkülönfélébb sérülések miatt szorultak ellátásra, és közülük 419-et sikerült megmenteni. A közel 50 százalékos életmentési arány hatékony, jó teljesítménynek számít – vélik a Sóstó szakemberei.

Füsti-, molnár-, parti- és sarlósfecskéből összesen 147, keleti sünből 94, különböző denevérekből 77, rigókból 57, házi verébből 34 példányt fogadtak, ám jött még többek között egy-egy bütykös hattyú, erdei sikló, hegyi fakusz, kakukk, sisegő füzike, üstökösréce és vidra is – olvasható a Központ beszámolójában.

Töretlenül népszerűek a Vadvédelmi Központ ismeretterjesztő programjai, a csoportok érkezése, a vadvasárnapok, emellett nagyon sok egyéni látogatót is fogad az intézmény.

A közösségi médiában már 3.500 követője van az intézménynek. Összességében elmondható, hogy a Központ országosan ismert és keresett mentőhellyé vált az elmúlt két és fél évben.További részlek olvashatóak a Sóstó Vadvédelmi Központ Facebook-oldalán.

Fehérvári színes

  1. Öreghegyi Egészségnap

    Az Öreghegyen kezdődött szombaton a városrészi szűrőprogramok őszi sorozata. Az Öreghegyi Közösségi Házba tizenegyedik alkalommal várták az érdeklődőket, akiknek lehetőségük volt részt venni általános állapotfelmérésen, kardiológiai vizsgálaton, csontsűrűség- és testösszetétel-mérésen, érállapot-szűrésen és mentális tanácsadáson is.

    2024.09.14.
  2. Evlia Cselebi nyomában

    Paraidi Bence, a legutóbbi Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen történelemből országos 2. helyezést elért, volt telekis diákkal és felkészítő tanárával, Kovács Attilával találkozott pénteken koradélután a Városházán dr. Cser-Palkovics András. A találkozón Székesfehérvár polgármestere a város közössége nevében gratulált az elért eredményhez.

    2024.09.13.
  3. Dinnyési madárkavalkád

    Kisállat bemutató, kézműves foglalkozás és ismeretterjesztő előadások is szerepelnek a dinnyési Madárkavalkád programjában, melyet a rossz idő ellenére is megtartanak szeptember 14-én, szombaton a Dinnyési Hagyományőrző Központban.

    2024.09.13.
  4. 90 év nagy idő!

    Családja és lakótársai körében verssel és egy hatalmas tortával köszöntötték 90. születésnapja alkalmából Bárándi Lászlót. Az ünnepeltnek Szabó Bakos Györgyné önkormányzati képviselő és Lehrner Zsolt alpolgármester adta át a miniszterelnök által aláírt oklevelet és a város ajándékát a Papi Otthonban rendezett pénteki ünnepségen.

    2024.09.13.