-
Képviselői fogadóórák
Az április 7-ével induló héten is több városrészben is tartanak fogadóórát az ott élőknek a területek önkormányzati képviselői. Hétfőn Békési Ferencné a 14. számú, Deák Lajosné a 11. számú, Patik Ferenc a 3. számú, Szontaghné Kovács Erika a 9. számú, Viza Attila pedig a 8. számú választókörzet lakóit várja. Lehrner Zsolt kedden délután találkoznak a körzetükben élőkkel, dr. Kovács Zsoltné önkormányzati képviselő pedig szerdán és csütörtökön tart fogadóórát.
2025.04.04. -
Támogatás a fehérvári fiatalokért
25 ezer dolláros támogatást adott át csütörtökön az Alba Innovárnak az Arconic Alapítvány: az egyedülálló digitális élményközpont a fehérvári iskolákban „keletkező” digitális tudás megosztását segítő platformot, valamint a VR (virtuális valóság) világába bevezető képzéseket valósíthat meg a jelentős összegből.
2025.04.03. -
Óvatosan a kullancsokkal!
Az enyhe időjárás miatt idén már márciusban elindult a kullancsinvázió. Már nem csak az erdőkben, sok esetben egy - egy parkban, vagy akár családi házak udvarán is találkozhatunk vérszívókkal.
2025.04.04. -
Lezárások a félmaraton miatt
A hétvégi Cerbona Fehérvár Félmaraton miatt több helyen lesz forgalomkorlátozás a városban. Az érintett országos, regionális és helyi járatos autóbuszok terelőútvonalon közlekednek majd.
2025.04.04.
Szent Iván-napi püspöki liturgia és koljivo szentelés lesz a rác utcai templomban

Úgyancsak július 5-én, vasárnap 15 órától látogatható lesz a szerb ortodox templom, (Rác u. 16.) ahol igény szerint tárlatvezetést is tartanak.
A koljivo az újjászületés jelképe. A rituális étel főtt búzából, aszalt gyümölcsökből és mézből van összegyúrva. A búza a megújulás, a továbbélés, a születés szimbóluma. Ezt készítik nemcsak ünnepeiken, de a gyász alkalmával is a szerbek, hiszen a Szentírásból tudjuk, hogy a búzaszem meghal, hogy új életet adjon.
A koljivo készítése
A búzát előző este beáztatjuk, és másnap cukros vízben megfőzzük. Kiterítjük, hogy egy kicsit megszáradjon, utána a dióval együtt húsdarálón ledaráljuk, belekeverjük a cukrot, a mazsolát, és őrölt fahéjjal ízesítjük. Akkor jó, ha legalább egy napot áll, hogy az ízek jól összeérjenek. Hozzávalók: 25 dkg búza, 10-15 dkg dió, 10-15 dkg cukor, 1 tasak vaníliás cukor, őrölt fahéj, ízlés szerint mazsola.