-
Pénteken 16:30-kor nyit
Idén már közel ezer négyzetméterre növelt jégfelülettel és ötven méter hosszú jégfolyosóval, változatlan árakkal, megújult büfével várja a Kori Liget a téli sportok szerelmeseit a Zichy ligetben. November 22-én, pénteken 16:30-kor nyit a Kori Liget. Ezen a délutánon a pálya használata ingyenes lesz és mindenkit egy pohár meleg teával várnak!
2024.11.21. -
Ciszterci Médianapok
Első alkalommal szervezte meg a székesfehérvári Ciszterci Szent István Gimnázium a Ciszterci Médianapokat. A média iránt érdeklődő budai, egri és pécsi ciszteres diákok a kétnapos program során megismerik a Ciszterci Médiacentrum működését, és egy tréninget követően közösen készítik el a csütörtök reggeli napindító műsort, amely november 21-én 07.05 és 08.25 óra között lesz hallható a Mária Rádióban.
2024.11.20. -
„A levegővételt nem szabad abbahagyni!”
„Készültem rá, de nem gondoltam, hogy megérem, végül ez a nap is eljött!” – e szavakat mondta első örömében Kuti Károly, akinek 90. születésnapjára igazi meglepetéssel készült családja. Gyermeke, unokái és távol élő dédunokái várták a mit sem sejtő ünnepeltet a születésnapi tortákkal. Az ünnepi eseményen Deák Lajosné önkormányzati képviselő adta át a miniszterelnök gratuláló levelét és a város ajándékát.
2024.11.20. -
Batyus bál Felsővárosban
Az Alba Regia Táncegyüttes Senior Csoportja idén is megrendezi hagyományos, Katalin-napi batyus bálját. A mulatság november 23-án, szombaton 18.00 órakor kezdődik a Felsővárosi Közösségi Házban.
2024.11.20.
Sajtkészítést és lekvárfőzést is láthattak a látogatók az interaktív termelői vásáron
Szombaton első alkalommal rendezték meg a Fejér Megyei Interaktív Termelői Piacot, ahol a termelők, gazdák bemutatták, hogyan készülnek az egészséges élelmiszerek, hogyan élnek az állatok, milyenek a zöldséges kertek. Láthattunk mézpergetést, a rétestészta nyújtást, a szőlő préselést, lekvárfőzést és a sajtkészítést is.
2017.09.09. 13:26 |
Az I. Fejér Megyei Interaktív Piacot szombaton délelőtt Dr. Schmidt Andrea, a Fejér Megyei Kormányhivatal osztályvezetője és Kutai Tibor, a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat Fejér megyei területfelelőse nyitotta meg, majd a színpadon egymást követték a látványos produkciók, a bemutatók között népzenészek léptek fel. Ezzel párhuzamosan várták a látogatókat, érdeklődőket a vidéki helyszíneken is.
A Balatoni úti Jancsár piacon kívül Orondpusztán lehetett megnézni a teheneket, kecskéket, a sajtkészítés folyamatát, a Pátka melletti gazdaságban a mangalicákat, szürkemarhákat, bivalyokat, Móron a Hétkúti Ökofarmon a bio zöldségtermesztést a fóliasátrakban és a szabadföldön.
A Jancsár piacon a sajtkészítést a Drávai Családi Értékteremtő Gazdaság mutatta be az érdeklődőknek. Drávainé Schwáb Zsuzsa elmondta, hogy portékáikat az „ősök” egyszerű receptúrái alapján készítik, eleget téve a mai kor szabályainak is. Aki kíváncsi a gazdaságukra, felkeresheti Csóron a Gacsó látványtanyát is a hét minden napján, este 6 és 8 óra között. A bemutatón, a hagyományos érlelésű sajt készítésénél először felmelegítették a 6%-os zsírtartalmú, Jersey tehéntejből készült tejet, azután oltóanyag került bele. Húsz perc várakozás után felvágták és megformázták a sajtokat. Az interaktív piac résztvevői lekvár-főzést is láthattak a színpadon, az elkészült őszibarack lekvárt bárki megkóstolhatta.
Interaktív termelői piac a Jancsárkertben
A Jancsár piacon a sajtkészítést a Drávai Családi Értékteremtő Gazdaság mutatta be az érdeklődőknek. Drávainé Schwáb Zsuzsa elmondta, hogy portékáikat az „ősök” egyszerű receptúrái alapján készítik, eleget téve a mai kor szabályainak is. Aki kíváncsi a gazdaságukra, felkeresheti Csóron a Gacsó látványtanyát is a hét minden napján, este 6 és 8 óra között. A bemutatón, a hagyományos érlelésű sajt készítésénél először felmelegítették a 6%-os zsírtartalmú, Jersey tehéntejből készült tejet, azután oltóanyag került bele. Húsz perc várakozás után felvágták és megformázták a sajtokat. Az interaktív piac résztvevői lekvár-főzést is láthattak a színpadon, az elkészült őszibarack lekvárt bárki megkóstolhatta.