-
Sibálás húsvéthétfőn
Húsvéthétfő a locsolkodás napja, azonban azt már kevesebben tudják, hogy nemcsak vízzel vagy kölnivel lehet a lányok egészségét és szépségét megőrizni, hanem bizony megveregetéssel, sibálással is. - idézi fel dr. Varró Ágnes néprajzkutató.
2025.04.21. -
Éledő parkok húsvétkor
Nagyon vártuk már a tavaszt, ami áprilisra meg is érkezett és a húsvét előtti nagyhétre városszerte virágba borultak a szebbnél-szebb fák. A különböző fajta szilvák után most a díszcseresznyék és a júdásfák talán a legfeltűnőbbek városszerte, de sok helyen nyílnak már a tulipánok és idén talán lesznek még virágzó orgonák is anyák napján.
2025.04.20. -
SportBarátok és gyógynövények
Április 24-én két programra is várja az érdeklődőket az Egyházmegyei Múzeum. 17 órától az immunrendszer titkait tárja fel Supliczné Tóth Mária táplálkozástudományi szakember, 18 órától pedig a Barátok kávézó és teázóban Babos Rita atlétával, egykori élsportolóval beszélget Vakler Lajos újságíró.
2025.04.19. -
Húsvéti Alkotótér
Különleges kézműves ékszerekkel, népi gyermekjátékokkal, finom fagylaltokkal és kávéval első alkalommal nyitotta meg pénteken délelőtt kapuit a Húsvéti Alkotótér és Kézműves Vásár Öreghegyen. Szombaton fellép például a Kákics zenekar is a „megfújom a furulyám!” című műsorukkal, de a Mosolyvár Központ jóvoltából megérkezik Béci, a póniló is.
2025.04.19.
Sajtkészítést és lekvárfőzést is láthattak a látogatók az interaktív termelői vásáron
Szombaton első alkalommal rendezték meg a Fejér Megyei Interaktív Termelői Piacot, ahol a termelők, gazdák bemutatták, hogyan készülnek az egészséges élelmiszerek, hogyan élnek az állatok, milyenek a zöldséges kertek. Láthattunk mézpergetést, a rétestészta nyújtást, a szőlő préselést, lekvárfőzést és a sajtkészítést is.
2017.09.09. 13:26 |

Az I. Fejér Megyei Interaktív Piacot szombaton délelőtt Dr. Schmidt Andrea, a Fejér Megyei Kormányhivatal osztályvezetője és Kutai Tibor, a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat Fejér megyei területfelelőse nyitotta meg, majd a színpadon egymást követték a látványos produkciók, a bemutatók között népzenészek léptek fel. Ezzel párhuzamosan várták a látogatókat, érdeklődőket a vidéki helyszíneken is.
A Balatoni úti Jancsár piacon kívül Orondpusztán lehetett megnézni a teheneket, kecskéket, a sajtkészítés folyamatát, a Pátka melletti gazdaságban a mangalicákat, szürkemarhákat, bivalyokat, Móron a Hétkúti Ökofarmon a bio zöldségtermesztést a fóliasátrakban és a szabadföldön.
A Jancsár piacon a sajtkészítést a Drávai Családi Értékteremtő Gazdaság mutatta be az érdeklődőknek. Drávainé Schwáb Zsuzsa elmondta, hogy portékáikat az „ősök” egyszerű receptúrái alapján készítik, eleget téve a mai kor szabályainak is. Aki kíváncsi a gazdaságukra, felkeresheti Csóron a Gacsó látványtanyát is a hét minden napján, este 6 és 8 óra között. A bemutatón, a hagyományos érlelésű sajt készítésénél először felmelegítették a 6%-os zsírtartalmú, Jersey tehéntejből készült tejet, azután oltóanyag került bele. Húsz perc várakozás után felvágták és megformázták a sajtokat. Az interaktív piac résztvevői lekvár-főzést is láthattak a színpadon, az elkészült őszibarack lekvárt bárki megkóstolhatta.

Interaktív termelői piac a Jancsárkertben
