-
Könyvtáras programok
Két programot is ajánl az érdeklődők figyelmébe a Vörösmarty Mihály Könyvtár április 28-ra. Folytatódik a Meseföldrajz és tárlatvezetés lesz egy, a régi Fehérvárt bemutató képeslapos kiállítás zárónapján.
2025.04.27. -
Természetbarát találkozó Sárpentelén
Gróf Széchenyi Zsigmondra és feleségére, Hertelendy Margitra, azaz Mangi nénire emlékeztek szombat délelőtt a Sárpentelei Pihenőerdőben. A természetbarát találkozóval egybekötött programot a Székesfehérvár Városi Természetbarát Szövetség szervezte, Mangi néni születésének 100. évfordulója tiszteletére.
2025.04.26. -
Tánc a jégen
A közelgő Tánc Világnapja alkalmából közös programot szervezett a Székesfehérvári Balett Színház és a Székesfehérvári Szinkronkorcsolya Szakosztály junior csapata. Az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban, majd pedig a Balett Színház próbatermében is minden a táncról szólt szombaton.
2025.04.26. -
Vérteskozma 10/20/30
Teljesítménytúrával ünnepli május elsején 70. születésnapját a Vértes Meteor Természetbarát Sportegyesület. A a „Vérteskozma 10/20/30” programra bárki nevezhet, tíz, húsz és harminc kilométeres távon indulnak majd teljesítménytúrák, melyekre ITT lehet nevezni.
2025.04.25.
Sárkányképző - a csípős falatok kedvelői fesztiváloztak szombaton a Nyolcas Műhelyben

Sikeres volt tavaly Kiss László, a Nyolcas Műhely tulajdonos-üzletvezetője, név-ötletgazda, Zsila Krue Gergely, paprikatermesztő, Krencz Igor Zsolt, „rántottcsirkeláb-guru” és Rechner Balázs, az „alufólia ura” kezdeményezése, így idén is jó hangulatú „sárkányképző” délutánra és az azt követő esti koncertekre várták az érdeklődőket.

A vidám, családi gasztrodélutánt követően a Nyolcas Műhely színpadán a HoPZ, a GEO, és a The Stinky Rodders együttesek koncerteztek. Az eseményre ellátogatott Dr. Cser-Palkovics András, polgármester is.
„Kezdetben, a tavalyi esztendőben egy kis, szűk körű - a nevem alatt futó - fesztivállal kezdtünk, akkoriban még én kutattam fel a csípős szószok beszerzési lehetőségeit, majd Zsila Gergely cimboránk elkezdett paprikatermesztéssel foglalkozni és úgy néz ki, hogy a rendezvény is kinövi magát.” - emelte Krencz Igor Zsolt, fesztivál névadó-szervezője, aki hozzátette: „a tavalyi nagy sikerre való tekintettel az idén is az egyik fő fogás a rántott csirkeláb, ezen kívül különféle pácolt csirkecombok és mellek és szárnyak készültek, de a csípős ételekért nem rajongóknak hot-doggal is készültünk, amelyekhez különféle salátákat kínálunk.”