-
Szerencsehozó lencse 2025
Már 13. alkalommal indította az új évet szerencsehozó lencsével Székesfehérvár. A város lakói, az ünnepeket itt töltő vendégek, barátok, családtagok és idegenek együtt ültek le a Palotai kapu téren felállított asztalokhoz és fogyasztottak el jóízűen egy tál lencsét.
2025.01.01. -
Buli utáni takarítás
A szilveszteri mulatságot követően január 1-jén reggel hatkor kezdte a Városgondnokság a belvárosi takarítási munkákat tizenöt emberrel, valamint további két köztisztasági járat a lakótelepeken gyűjti össze az ünneplés után keletkezett hulladékot.
2025.01.01. -
Boldog új évet Székesfehérvár
Szilveszter éjszakáján megtelt a Zichy ligeti színpad előtti tér, éjfélkor az ünneplők közösen énekelték el a Himnuszt, majd tovább folytatódott a mulatság. A buli este nyolckor kezdődött a Zichy-színpadnál, ahol idén sem volt hiány maszkokból, maskarákból: a kalapok, ördögszarvak és a színesen pompázó póthajak mellett előkerültek a szilveszteri bulik elengedhetetlen kellékei, a világító rudak, karkötők és ledes szemüvegek is.
2025.01.01. -
Sóstón búcsúzott a nap
2024 utolsó napján téli ruhába öltözött és ködbe burkolózott Székesfehérvár. Az idei év utolsó szemmel is látható naplementéjét még december 29-én a Sóstó kilátójából szemléltük és fényképen is megörökítettük, hogy emlékeztessen minket a tegnapra és reménnyel töltse el a szívünket holnapra.
2024.12.31.
Sárkányképző - a csípős falatok kedvelői fesztiváloztak szombaton a Nyolcas Műhelyben
Sikeres volt tavaly Kiss László, a Nyolcas Műhely tulajdonos-üzletvezetője, név-ötletgazda, Zsila Krue Gergely, paprikatermesztő, Krencz Igor Zsolt, „rántottcsirkeláb-guru” és Rechner Balázs, az „alufólia ura” kezdeményezése, így idén is jó hangulatú „sárkányképző” délutánra és az azt követő esti koncertekre várták az érdeklődőket.
A vidám, családi gasztrodélutánt követően a Nyolcas Műhely színpadán a HoPZ, a GEO, és a The Stinky Rodders együttesek koncerteztek. Az eseményre ellátogatott Dr. Cser-Palkovics András, polgármester is.
„Kezdetben, a tavalyi esztendőben egy kis, szűk körű - a nevem alatt futó - fesztivállal kezdtünk, akkoriban még én kutattam fel a csípős szószok beszerzési lehetőségeit, majd Zsila Gergely cimboránk elkezdett paprikatermesztéssel foglalkozni és úgy néz ki, hogy a rendezvény is kinövi magát.” - emelte Krencz Igor Zsolt, fesztivál névadó-szervezője, aki hozzátette: „a tavalyi nagy sikerre való tekintettel az idén is az egyik fő fogás a rántott csirkeláb, ezen kívül különféle pácolt csirkecombok és mellek és szárnyak készültek, de a csípős ételekért nem rajongóknak hot-doggal is készültünk, amelyekhez különféle salátákat kínálunk.”