Standolás minden nap a vendéglátásban 

 Augusztustól a vendéglátásban napi nyilvántartást kell vezetni a jövedéki alkoholos italokról. A vendéglátós szakma szerint a kormány felesleges terhet ró rájuk a standolás augusztus 1-jével történő bevezetésével. A jövedéki alkoholos italok napi nyilvántartása éves szinten mintegy 10 milliárd forint kiadást, napi szinten 1-3 órás többletfeladatot jelent az ágazatnak - mondta el Háber Tamás, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke.

2004.07.05. 08:06 |

 Augusztustól a vendéglátásban napi nyilvántartást kell vezetni a jövedéki alkoholos italokról. A vendéglátós szakma szerint a kormány felesleges terhet ró rájuk a standolás augusztus 1-jével történő bevezetésével. A jövedéki alkoholos italok napi nyilvántartása éves szinten mintegy 10 milliárd forint kiadást, napi szinten 1-3 órás többletfeladatot jelent az ágazatnak - mondta el Háber Tamás, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke.

 A szervezet az elmúlt hónapokban tett lépéseket a jövedéki törvény adott passzusának módosítására, ám ez egyes érdekcsoportok ellenállásán megbukott.