Összetartozás - a Jancsárkertben is főznek a IV. Nemzeti Gulyásnapon

 Szombaton a IV. Nemzeti Gulyásnapon Székesfehérváron is főznek a Jancsárkertben. A termelői vásár a Food & Wine kezdeményezésére csatlakozott a programhoz, melynek keretében az egész világon, Új-Zélandtól Szingapúrig gulyást főznek a magyarok. Várnak mindenkit egy jókedvű, a nyarat is búcsúztató, az őszt is köszöntő, az összetartozást ünneplő világméretű főzésre!
2013.08.28. 12:50 |
Szombaton a IV. Nemzeti Gulyásnapon Székesfehérváron is főznek a Jancsárkertben. A termelői vásár a Food & Wine kezdeményezésére csatlakozott a programhoz, melynek keretében az egész világon, Új-Zélandtól Szingapúrig gulyást főznek a magyarok. Mint mondják ez a gasztronómiai anyanyelvünk, a magyar konyha ünnepe.
 
A gulyás szombaton délelőtt 11 körül készül majd el. A séf ebben az évben is Erdős Tünde lesz, azonban ha valaki kedvet érez a közös főzéshez, nem csak a falatozáshoz, csütörtökön két óráig jelezhet a Jancsárkert termelői piac elérhetőségein.
A Nemzeti Gulyás Napnak nincs egyetlen központi programja, vagy helyszíne, mert valamennyi résztvevő bárhol is legyen a világban részese a napnak. Bárki aktív részese lehet, a világ bármely részén a Nemzeti Gulyásnapnak aki főz.
 
A Nemzeti Gulyásnap más, mint amivel naponta találkozhatunk és Új-Zélandtól, Szingapúron át az Egyesült Államokig, a Kárpát-medence magyarlakta területeiig minden év augusztus utolsó szombatján tízezreket érint meg. Várnak mindenkit egy jókedvű, a nyarat is búcsúztató, az őszt is köszöntő, az összetartozást ünneplő világméretű főzésre!